• Los alimentos transgénicos, mas que un mito, una realidad. 

      Silvera E., Yesselys (Universidad Autónoma de Chiriquí, 2023-08-02)
      Currently, transgenic crops have increased throughout the world. However, scientists around the world still do not agree on their safety. Consumer associations and some scientists argue that not enough tests have been ...
    • Análisis del sector agropecuario de los años 2004-2014 y su proyección para los próximos años en la provincia de Chiriquí. 

      Rodríguez, Ramón; Ayala, Odilio; Quiróz, Jorge (Universidad Autónoma de Chiriquí., 2017-12-15)
      En la última década comprendida entre los años: 2004-2014 el valor de la producción de bienes y servicios del país, conocido como el Producto Interno Bruto (PIB) creció en 80% (el más alto de América ...
    • Seguridad alimentaria en productos lácteos crudos en Panamá 

      Arango Carrizo, Francisco José (Universidad Autónoma de Chiriquí, 2024)
      Food safety in the dairy industry is a critical issue to ensure that products are consumed at high quality, as well as being available in sufficient quantities to meet domestic demand. Therefore, the overall ...
    • Seguridad alimentaria o protección ambiental 

      Vissuetti, Luis Sinolis (Universidad Autónoma de Chiriquí., 2014-12-05)
      To meet the demand for food in the last forty years, the agricultureactivitieshave exceeded the agrologicalcapacity of soils, showing and evident increase of the agricultural borderand the pressure ...