Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 130
Efecto de la elevación y el microclima en la diversidad de briófitos epífilos en el parque internacional la amistad (pila), panamá.
(Universidad Autónoma de Chiriquí., 2018)
Epiphyllous bryophytes are characteristic of fragile ecosystems with a high
diversity of species, such as neotropical montane forests. These nonvascular
plants are sensitive to environmental changes of the leaf ...
Extracción de adn e implementación de técnicas de reacción en cadena de la polimerasa para identificar arroz, soya y maíz.
(Universidad Autónoma de Chiriquí., 2021)
Rice is considered the main food for most of the population, soybeans, as the legume with the highest protein value, and corn, as the cereal with the highest world production, are vegetables of great importance for ...
Diversidad de hyphomycetes acuáticos en hojarasca sumergida y espuma de la cuenca del río Palo Alto, Boquete, Chiriquí - Panamá.
(Universidad Autónoma de Chiriquí., 2021)
In lotic and lentic systems, fungal activity is very significant, because they are a primary
bridge in the energy transfer in the trophic chain, they are the links of the fundamental
food chain in the recycling of ...
Conductas alimentarias de riesgo, autopercepción e insatisfacción de la imagen corporal en estudiantes de la Universidad Autónoma de Chiriquí.
(Universidad Autónoma de Chiriquí., 2021)
This research was conducted to evaluate the influence of risk behaviors for
eating disorders on the self-perception and body image dissatisfaction of the
students from the Universidad Autónoma de Chiriquí (UNACHI). The ...
Comparación de la producción de Coffea Arabica L. var Caturra (Rubiaceae) con sombra y sin sombra, en Palmira, Alto Lino, y Horqueta, Boquete, Chiriquí.
(Universidad Autónoma de Chiriquí., 2011)
This study was conducted at three places: Palmyra, Alto Lino and Horqueta in the district of
Boquete, from 2009 to 2010 with the objective of evaluating the effect of different species
of shade trees on coffee(Coffea ...
Genotipificación de aislados del complejo mycobacterium tuberculosis provenientes del Hospital Materno Infantil José Domingo de Obaldía, Provincia de Chiriquí.
(Universidad Autónoma de Chiriquí., 2022)
Tuberculosis (TB) is a globally problematic infectious disease caused by the pathogen M. tuberculosis
(M. tuberculosis). It is considered a high priority disease because of its pathogenic capacity, ease of
spread and ...
Producción de biomasa y carbono almacenado en hojarasca del bosque secundario húmedo tropical en el jardín botánico de la Universidad Autónoma de Chiriquí, Panamá.
(Universidad Autónoma de Chiriquí., 2012)
Accumulate carbon dioxide in the environment causes overheating to the
atmosphere, contributing to the Global Climatic Change. On the contrary, forest
are ecosystems with a great capacity to fix and storage the Carbon. ...
Asociación y especificidad de cuatro especies de orchidaceae a hongos miorricicos y árboles hospederos en el Distrito de Boquerón, Chiriquí, Panamá.
(Universidad Autónoma de Chiriquí., 2012)
The family Orchidaceae with broad diversification and speciation, is one of the
largest families with more than 20.000 species. In Panama we found about 1,150
species of orchids, among the best known is Peristeria alata ...
Evaluación de los niveles de aflotoxina B1 en alimentos del ganado y aflotoxina M1 en leche cruda producida en Chiriquí y el riesgo paral a salud humana.
(Universidad Autónoma de Chiriquí., 2020)
Las aflatoxinas son metabolitos secundarios que los hongos producen cuando se encuentran en condiciones de estrésléstas son extremadamente tóxicas para los animales y los seres humanos en dosis elevadas o consumo durante ...
Determinación de la contaminación de bacterias gramnegativas en los laboratorios y microbiología y tecnología médica de la facultad de ciencias naturales y exactas de la Universidad Autónoma de Chiriquí, de marzo a julio de 2016.
(Universidad Autónoma de Chiriquí., 2017)
Microorganisms are living beings. which can only be visualized under a microscope, they
can have effeCts on human health and can be transmitted from one person to another
through hands, fluids or poor hygiene practice. ...